T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / TONYA - Tonya Şehit Soner Yıldırım Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tonya Şehit Soner Yıldırım Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

462 884 2018
462 884 2098
TURALI MAH. NESİN MEVKİ KÜME EVLERİ NO 1 TONYA / TRABZON
Vizyon
Geçmişini bilen, geleceğine yön verebilecek, ülkesinin değerlerine sahip insanlar yetiştiren kurum olabilmek.
Misyon
Milli Eğitimin temel amaçları, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda Milli ve manevi değerlerine bağlı, kendini gerçekleştiren ve sorgulayan, kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun eğitim hizmeti alan öğrenciler yetiştirmek için varız.
Kütüphane Kitap Sayısı :2007
Ulaşım
Tonya ilçe merkezine düzenli olmayan dolmuşlar bulunmakta, özel araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.
Beşikdüzü-İskenderli ve Tonya-İskenderli servislerimiz vardır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Tonya ilçesine bağlı İskenderli beldesinde bulunmaktadır. Beldemizde 1 adet ilköğretim okulu, 1 adet öğretmenevi, 1 adet Aile Sağlık Merkezi ve Jandarma Karakolu bulunmaktadır.
Okulumuz Trabzon´a 57 km, Tonya merkeze 10 km mesafededir.
184.975 162.305
Okulun Sınav Başarı Durumu
2019/2020 YKS/TYT Başarı Oranı %54 AYT Başarı Oranı % 22 2020/2021 YKS/TYT Başarı Oraı %72 - AYT Başarı Oranı % 25
2019/2020 Yerleştirme Yüzdesi %44 2020/2021 Yerleştirme Yüzdesi %46
Sportif Etkinlikler
İlçe ve il bazındaki yarışmalara katılım sağlanmaktadır.Her yıl çeşitli il içi ve il dışı yarışmalarda dereceler alınmaktadır. Bu başarılar okul instagram sayfasında ve duyurular kısmında paylaşılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okul il merkezine uzak olmasına karşın il bünyesinde yürütülen,arge merkezli çalışmalara oldukça fala katılım sağlanmaktadır.İL Arge, İl ve İlçe MEM tarafından yönetilen tüm etkinliklere katılım sağlanmaktadır.Özellikle Tübitak, Teknofest ve Kodla-yap çalışmaları yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2022 YILI AKREDİTE KURUM OLARAK OKULUMUZ POLONYA'NIN ZWEİG ŞEHRİNE 5 ÖĞRENCİ 2 ÖĞRETMEN İLE İŞ BAŞI GÖZLEM FAALİYETİNDE BULUNMUŞTUR.